Anıtkabir’de Bülent Ersoy’a bir subayın şemsiye tutarak eşlik etmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve Takım Komutanı görevinden alınmıştır." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nca Anıtkabir ziyareti sırasında şarkıcı Bülent Ersoy'a üniformalı subayın şemsiye tutarak eşlik etmesiyle ilgili başlatılan inceleme kapsamında, Anıtkabir komutanı ve takım komutanının görevinden alındığı açıklandı.

Bülent Ersoy, salı günü Ankara'da vereceği konser öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'e tekerlekli sandalye ile gelen Ersoy'a, üniformalı subayın, yağmurdan korunması için şemsiye tutarak eşlik ettiği görüldü. Bu sırada çekilen fotoğraflar, sosyal medyada tepki topladı. Bunun üzerine Milli Savunma Bakanlığı, fotoğraflar üzerine konuya ilişkin inceleme başlattı. İnceleme sonucu Anıtkabir komutanı ve takım komutanı, görevinden alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve Takım Komutanı görevinden alınmıştır" denildi.

Oda TV'nin haberine göre, görevden alınan komutanların Ankara'dan Hakkari'ye sürüldüğü idda edildi. Emekliliği gelen Albay Hakan Osman Sert'in de Hakkariye'gidince emekliliğini isteyeceği öğrenildi.

Odatv'den Can Özçelik'in haberine göre; Albay Hakan Osman Sert, Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınarak Hakkâri Yüksekova’ya görevlendirildi.

Türk Sanat Müziği'nin Divası Bülent Ersoy, Anıtkabir ziyaretinde ki görüntülerle ilgili olarak ilk kez TGRT Haber'e konuştu. Yasemin Bozkurt ve Erol Köse'nin sunduğu programa demeç veren Diva "Şemsiye tutulmasına gerek yoktu. Orada ki komutanın ve garip Asker çocuğun Hakkari'ye sürülmesi, bunlar doğru şeyler mi?" diye sordu.

Milli Savunma Bakanlığı, Bülent Ersoy'a, Anıtkabir'de bir subayın şemsiye tutması üzerine inceleme başlatmıştı. Usta sanatçı, yaşananların ardından ilk kez TGRT Haber'de yapımcı Erol Köse'ye konuştu.

Bülent Ersoy, "Atatürk'ün mezarının başında duamı ettim. Mozalesinde saygı duruşunda bulundum, orada da duamı ettim kendimce. Kimse bana 'aman şemsiye tutsun' demedim. Sandalyeyi kendim götürdüm arabanın arkasında. Orada ki komutanın ve garip Asker çocuğun Hakkari'ye sürülmesi, bunlar doğru şeyler mi? Şemsiye tutulmasına gerekte yoktu. Eğer ki ben oraya gittiysem yağmur da olsa, sel de olsa, kar da yağsa ki yağıyordu zaten, saygı duruşunda bulunurken şapkamı çıkardım, adamdan böyle bir talebim olmadı, çünkü başımda şapkam vardı bu bir. Peki hadi şapkayı çıkardığım vakit oldu diyelim, fotoğraflarda görüldüğü gibi şapkam çıktığında benim yanımda, arkamda görevli yoktu. O bir ara tutmuşsa artık ne yapmışsa bunda benim ne gibi dahlim olabilir... Bir sanatkâra böyle bir tavır sergilenirse, diyelim ki şemsiye tutmuşlar ben istemesemde görmesemde tutmuşlar, ne olacak ne var bunda? Unutmayalım orası Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün kabri ve Atatürk'ün ebedi istirahatgahı, ve ne demiş bizlere; 'doktor, avukat, öğretmen her şey olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız'. Bize hürmeten yapılmış bir şeydir. Bizim hiç bir talebimiz olmamıştır. Onlar saygılarından nezaket göstermişler, ne diyebilirdim ki ben... Zaten benim kapşonum vardı." dedi.

Yapımcı Erol Köse ise Bülent Ersoy'un dizlerinden ameliyat olduğu için yürüyemediğini, sahne aldığı konserlerinde dahi oturarak şarkı söylediğini belirtti.