17 yaşında gazetecilik hayatına başlayan duayen gazeteci Hıncal Uluç,1990 yılından beri Sabah Gazetesi'nde köşe yazılarına imza atıyordu. Hıncal Uluç son olarak ayrıca a Spor da spor yorumculuğu yapıyordu.
Bir süredir böbrek ve akciğerlerinden rahatsız olan Hıncal Uluç yoğun bakımda tedavi görüyordu.
Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında yaşamını yitirdi.
HINCAL ULUÇ ÖLDÜ MÜ?
Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında yaşamını yitirdi. Acı haberi Yazar Faik Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun" sözleriyle duyurdu.
8 TEMMUZ'DA YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI
Hıncal Uluç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 8 Temmuz Cuma sabahı yoğun bakıma kaldırılmıştı. Hıncal Uluç'un, T24'e bilgi veren yakın dostu Sami Çölgeçen, "Doktorla konuştuk, Hıncal Bey'in durumu oldukça kritik. Kendisinin zaten 1 böbreğinde sıkıntılar vardı ve böbreğini kaybetmişti. Şimdi diğer böbreğinde de çok ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Bununla beraber başka sağlık sorunları da bulunmakta. Kendisi şu an yoğun bakımda yatıyor, durumunun ağır olduğunu öğrendik. 1960'dan beri çok yakındık, çok üzgünüm..." diye konuşmuştu.
10 TEMMUZ'DA ENTÜBE EDİLDİ
T24'ün haberine göre; akciğerinde de sorun yaşayan Hıncal Uluç'a, kan zehirlenmesi sıkıntısı nedeniyle de yoğun bakım tedavisi uygulandığı aktarılmıştı. Uluç, 10 Temmuz'da entübe edilmişti. Donat, 22 Temmuz'da Uluç'un uyandırılacağını söylemişti.
Hıncal Uluç kimdir?
1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya gelen Hıncal Uluç; Türk gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusudur. Uluç, son olarak Sabah gazetesinde köşe yazıları yazıyordu.
Ayrıca A Spor'da yayınlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu da yapmaktaydı.
1952 yılında Antakya'da ortaokula başlayan isim geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına dek Ankara'da kalan Uluç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda yeniden Ankara'ya dönüş yapmıştır. Ankara'ya dönmesinin ardından diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.
Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan isim, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başlamıştı.