Türk Müziğinin Diva'sı Bülent Ersoy önceki akşam alışveriş yapmak için geldiği Nişantaşı'nda görüntülendi.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi hakkında Sözcü'den Tarkan Abdullahoğlu'na konuşan Bülent Ersoy, “Darbe tramvasını üzerimden atamıyorum, hiç iyi değilim. Yapılan darbeyi aklım almıyor, kabullenemiyorum. İnşallah bu darbe son olur. Darbe sonrası Allahtan hem halkımız hem de siyasiler çok itidalli davrandı, onları kutluyorum, yoksa daha beteri olabilirdi” dedi.
Asker de polis de bizim diyen Bülent Ersoy, Türk halkı bunu hak etmedi ama çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım” açıklamasında bulundu.
Cuma günü Kıbrıs’ta konser verecek olan Bülent Ersoy, konser dönüşü Bodrum’daki yazlığına gidip tatil yapacağını söyledi.
Nereden nereye... Bülent Ersoy 1981'de Kenan Evren yüzünden cezaevlerine düşerken, şimdi Saray'da verilen iftarın baş konuğu oldu, Kenan Evren'in kızlarına da aynı gün babalarıyla ilgili mahkeme kararı yüzünden ordu evi yasağı geldi.
Yasaklı yıllar, 1980 ihtilali ve bu dönemde sahne yasağı alan Bülent Ersoy… Türk sanat müziğinin Diva’sı Bülent Ersoy, Kenan Evren döneminin yasaklı yıllarından sonra Cumhurbaşkanı’nın düzenlediği iftar yemeğinde kendi tabiriyle ‘fevkaladenin fevkinde’ ağırlanırken, bir dönemin simgesi olan Rahmetli Kenan Evren’in kızları Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar ile artık ordu evlerine giremeyecek. İşte Türkiye’de yılların ‘nereden nereye’ getirdiği insan hikayeleri:
EVREN’İN YAKINLARI ORDU EVLERİNE GİREMEYECEK
Kenan Evren ile ilgili 12 Eylül davası için Yargıtay ‘beraatli düşürme’ talebini reddetti. Ret kararıyla Evren’in yakınlarının ordu evlerine giremeyeceği kesinleşmiş oldu. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 12 Eylül davasında, Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği “sanıkların ölmüş olması sebebiyle düşürme” kararına ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yakınları, “Ölüm nedeniyle düşürme kararı verilirken suçsuzluğun tespiti yapılsın” talebinde bulundu.
Müdahilleri ise “Düşürme kararı, suçluluğun tespiti yapıldıktan sonra verilmeli” talebinde bulundu. Daire yazım aşamasında olan kararında Evren’in yakınlarının “Beraat kararı verildikten sonra düşme yönünde hüküm kurulsun” talebini reddetti. Müdahillerin talebine de kısmen olumlu yaklaştı. Daire, davanın “görev suçu” gerekçesiyle neden Yüce Divan’a gönderilmediğini de kararında anlattı. Ret kararıyla Evren’in yakınlarının ordu evlerine giremeyeceği kesinleşmiş oldu.
YASAKLI YILLARDAN CUMHURBAŞKANI’NIN İFTARINA
Kenan Evren’in akrabalarına uygulanan bu yasak onları ordu evlerinden mahrum bırakırken, 13 Haziran 1981 yılında ikinci bir emre kadar sahneye çıkma yasağı alan Bülent Ersoy yıllar sonrasında Saray’da boy gösteriyordu. Yasak nedeniyle sekiz yıl sahnelerden uzak kalan Bülent Ersoy’un o dönem yaşadıkları şöyleydi: Bülent Ersoy, Ağustos 1980’de İzmir Fuarı’nda seyircilerden gelen tezahürat sonrası göğüslerini açınca İzmir Cumhuriyet Savcılığı, hakkında soruşturma açtı. Ersoy, Eylül 1980’de Kordon’daki evinde bir hâkime hakaret edince tutuklanarak Buca Cezaevi’nde 45 gün hapis yattı.
12 Eylül darbesi sonrası Haziran 1981’de diğer transseksüel sanatçılarla birlikte sahne yasağı aldı. 8 yıl süren sahne yasağı 8 Ocak 1988 tarihinde dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından kaldırıldı. Yasak nedeniyle tam 8 yıl sahnelerden uzak kalan Bülent Ersoy o dönemki hislerini yıllar sonra konuk olduğu bir programda şu sözlerle dile getirmişti: “Sandalyede oturup, ayağa kalkmadan şarkı söyleyeceksin. Otursam ne oluyor? Ben yine Bülent Ersoy’um. Bana eziyet ettiği o 8 seneden sonra iade-i itibarımı elde ettim. Bu diktatörlük değil de nedir? Allah bunu affeder mi? Allahü Teala ona dünyada yaşarken cehennemi yaşattı.İtibarı elinden alındı. Derseniz ki bir kul olarak hakkınızı helal ediyor musunuz? Hiç düşünmeden, asla, asla hakkımı helal etmiyorum. Kendisine de şefaat dilemiyorum.”
Bülent Ersoy ve Sibel Can Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile bu yıl verdiği iftar davetinde görülüyorlar.