Yürüyemez hale gelince kalçasından ameliyat olan Yeşilçam'ın efsane oyuncu Fatma Girik, taburcu olduktan sonra evinde düştü ve kalçasına takılan protezi kırdı. Ünlü oyuncu Fatma Girik kalça eklemelerindeki bozulma nedeniyle yürümez hale gelince 10 gün önce ameliyat olmuştu. Kalçasına protez takılmıştı.

Taburcu olan Fatma Girik İstanbul'daki evinde düştü. Takılan protez zarar gördü. İkinci kez ameliyat edilen Fatma Girik'in hastanedeki tedavisi sürüyor.

Fatma Girik kimdir?
12 Aralık 1942 İstanbul doğumlu olan Fatma Girik, Türk oyuncu ve eski siyasetçidir. Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180'den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik bir süre Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.
Editör: TE Bilisim