Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği 62. Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. Burcu Esmersoy, Arda Turan, Betül Demir, Ayşe Tolga, Kenan Sofuoğlu, Fatih Terim, Ceren-Emir Benderlioğlu ve Hidayet Türkoğlu’nun da davetliler arasında bulunduğu geceye spor, sanat, iş dünyasının önde gelen isimleri ile cemiyet hayatının ünlü simaları katıldı.
 

Milli futbolcu Arda Turan Yılın Futbolcusu seçildi.

2015’te sporun zirvesine çıkan isimler Tuğçe Saatman ve Melih Şendil’in sunumuyla gerçekleşen törenle ödüllerini aldı. Kenan Sofuoğlu’nun “Yılın Sporcusu” unvanı ile ödülünü aldığı gecede; Türkiye A Milli Futbol Takımı, Arda Turan, Fatih Terim, Hamza Hamzaoğlu ve Lionel Messi ödül aldı.
 
Emir - Ceren Benderlioğlu

Gillette Özel Ödülü, Dünya ve Avrupa’da şampiyonluğa doymayan milli güreşçimiz Taha Akgül’ün olurken Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü de yüzme branşında madalyaları toplayan genç sporcumuz Victoria Zeynep Güneş’e verildi.
 
Milliyet tarafından düzenlenen Türk sporunun klasikleri arasına giren Yılın Sporcusu Ödülleri, 62. kez sahiplerini buldu. 2015 yılında spor dünyasına damga vuran isimler, Milliyet Yılın Sporcusu anketine katılanların oyları ile belirlendi. Bu yıl Gillette’in katkılarıyla gerçekleşen tören, Lig TV’den canlı olarak yayınlandı. Sunuculuğunu Tuğçe Saatman ve Melih Şendil’inüstlendiği görkemli geceye Acun Ilıcalı, Betül Demir, Ayşe Kucuroğlu, Ece Vahapoğlu, Zeynep Tunuslu, Ayşe Tolga, Hande Kazanova ve Vatan Şaşmaz gibi isimlerin yanı sıra spor, sanat, iş dünyasının önde gelen isimleri ile cemiyet hayatının ünlü simaları katıldı.
 
Kenan Sofuoğlu

2015’te sporun zirvesine çıkanlar…
Milliyet okurlarının katılımıyla düzenlenen dev anket sonucu 6 branşta birincilik koltuğuna oturanlar belirlendi. Motorsiklet Sporları denildiğinde ülkemizde ilk akla gelen isim olan Kenan Sofuoğlu Yılın Sporcusu; Türkiye’deki ve İspanya’daki başarıları ile Arda Turan Yılın Futbolcusu; Türkiye Futbol Direktörü olarak ülkemizi gururlandıran Fatih Terim Yılın Spor Adamı; 2014-15 sezonunda Galatasaray ile üç kupa kazanan ve sarı kırmızılıların dördüncü yıldızı takmasında büyük pay sahibi olan Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu Yılın Antrenörü; Türkiye’nin yurtdışı gururu Türkiye A Milli Futbol Takımı Yılın Takımı; dünyanın en önemli ayaklarından, ülkemizin gurur kaynaklarından Arda Turan’ın takım arkadaşı Lionel Messi ise Dünyada Yılın Sporcusu unvanını kazandı.
 
Hidayet Türkoğlu 
Gecede verilen özel ödüllerin sahipleri ise şöyle oldu: Namık Sevik Onur Ödülü’nü Rahmetli Devrim Sağıroğlu; Namık Sevik Özel Ödülü’nü Spor Genel Müdürlüğü Tohm Projesi; İslam Çupi Onur Ödülü’nü Hidayet Türkoğlu; Jüri Özel Ödülü’nü Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı; Gilette Özel Ödülü’nü Taha Akgül; Venus Yılın Kadın Sporcusu Özel Ödülü’nü Victoria Zeynep Güneş ve Vestel Gururla Yerli Özel Ödülü’nü Arda Turan aldı.
Editör: TE Bilisim