Türk sinemasının en efendi ve en yakışıklı Jönü Murat Soydan 16.Frankfurt Türk filmleri festivalinin layık gördüğü Yaşam boyu onur ödülünü aldı.

Türk Sinemasına ve Yeşilçama damgasını vuran ve 200 filmde başrol oynayan Murat Soydan çekimleri dolayısı ile katılamadığı onur ödülüne kavuştu.Murat Soydan '' Bana bu ödülü layık gören başta Frankfurt Türk Filmleri Festivali komite başkanı Hüseyin Sıtkı ve Serap Gedikle beraber Jüri üyelerine çok teşekkürlerimi bildiriyorum.Sinema adına sizleri kutluyorum başarılar temenni ediyorum. '' dedi.

Kültürlerarası Transfer Derneğinin Kültür Bakanlığımız himayesinde, Hessen Eyaleti Başbakanlığı ve Frankfurt Belediye başkanlığının desteği ile düzenlediği Frankfurt Türk Film Festivali 2000 yılından beri aralıksız yapılmaktadır. Festival kapsamında Jürisi Alman sinema sektöründen oluşan ve 7 dalda ödül veren Uzun Metraj FilmYarışması, Türk ve Alman Üniversite talebelerince çekilen kısa filmlerin yarışması,hapishanede ve liselerde film gösterimi, sergi, panel, konserlerin yanı sıra kaybettiğimiz sanatçılara Unutulmayanlar Vefa ödülü, sinemaya büyük katkılar sağlamış sanatçılarımıza Yaşam Boyu Onur ödülü verilmektedir. 2016 yılında Yaşam Boyu Onur Ödülleri Güngör Bayrak ve Murat Soydan’a verilmiştir. Murat Soydan çekimleri nedeni ile alamadığı ödülü İstanbul da kendisine taktim edilmiştir.

Bizler Frankfurt film festivali üyeleri olarakta bizleri evlerine kabul ederek misafir eden Murat Soydan ve sevgili eşi Uğurgül Güleç Soydan hanımefendiyede teşekkürlerimizi iletiyor sağlıklı günler diliyoruz.

Usta oyuncu Murat Soydan, Muharrem Erdemir ile birlikte görülüyor.


Editör: TE Bilisim