Alternatif müziğin en özel kadın şarkı yazarı ve yorumcularından Ceyl’an Ertem, Sony Music Türkiye etiketiyle yayınlanan yeni albümü “Yine de Amin”in Babylon Bomonti’de gerçekleşen İstanbul lansman konserlerinde iki gece üst üste dinleyiciyle buluştu.

Biletleri günler öncesinden tükenen konserlerde, Gaziantep Üniversitesi’ne ait Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nin konser salonunda canlı çalınarak kaydedilen “Yine de Amin” albümünden şarkılarını seslendiren sanatçıya, yüzlerce kişi hep bir ağızdan eşlik etti.

Albümün çıkış şarkısı “Efsunlu Dünya”nın yanı sıra “İzin”, “Nilüfer”, “Sevmek Gerekli”, “İnadına” gibi yeni albümün sevilen şarkılarını seslendiren Ceyl’an Ertem, aynı zamanda sözü ve bestesi Sıla Gençoğlu imzası taşıyan “Esmer” ve “Kovdum”u, sözü ve bestesi Yıldız Tilbe’ye ait olan “Hiçbir Şeyimsin”i de sahneye taşıdı.

“Yine de Amin” albümünden şarkıların yanı sıra önceki albümlerinden de sevilen şarkıları seslendiren Ceyl’an Ertem’e, sahnede gitarda Cenk Erdoğan, klavyede Adem Gülşen, bas gitarda Murat Çopur, geri vokalde Ece Şeşen, perküsyonda Velican Sargun, davulda Nedim Ruacan, nefeslilerde ise Barış Doğukan Yazıcı, Bulut Gülen ve Batuhan Şallıel eşlik etti.

Ceyl’an Ertem konserleri öncesinde sahne alan Lara Di Lara ise konserinde, yeni çıkacak “Hazineler İçindesin” albümünde yer alan “Denizin Kralları”, “Buluşmuşuz Aslında”, “Bencil”, “Bir Garip Hal”, “Giderken” şarkılarının yanı sıra bir Orhan Gencebay yeniden yorumu olan “Mevsim Bahar Olunca”yı da seslendirdi. Klavyede Burak Irmak, gitarda Kaan Çelik Metin’in sahnede eşlik ettiği kısa konserde sanatçı, dinleyiciye tam bir akustik ziyafet sundu.

Ceyl’an Ertem, yoğun ilgi üzerine konser bitişinde mini bir imza etkinliğiyle dinleyiciyle bir araya geldi.


Editör: TE Bilisim