Dubai’de düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global’e katılan Türk firmaları, Körfez’den tam destek aldı. Yatırımcılar Türkiye’ye yatırımda endişeleri olmadığını vurguladı. Ama buna rağmen Darbe girişimi ve artan terör olayları Türk inşaat şirketlerinin bu yılki fuara ilgi ve alakası geçen yıllara göre yarı yarıya düştü diyebiliriz. Fuar’ın en gözde standı ve ismi Ağaoğlu Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu oldu. Dubai’ye iner inmez tüm fuar boyunca Ali Ağaoğlu körfez yatırımcıların ilgi odağındaydı.

2015’te 61 Türk firmasının katıldığı Cityscape Dubai 2016’ya bu yıl 26 şirket katılıyor. Daha önce şirketlerin yanı sıra hükümet üyelerinin de katıldığı fuara bu yıl devlet desteği de yok.

Ali Ağaoğlu, Jamal Al Habi
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilişkilerinin iyi olmadığına vurgu yaparak, 15 Temmuz darbe girişimine BAE’nin destek verdiği yönünde haberlerin yapıldığını bu nedenle siyasi ilişkilerin bozulduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Son dönemde ilişkilerde bir yumuşama vardı. Ama şu anda siyaseten çok sıkıntılı. Ben 3 gündür buradayım, buradaki Körfez yatırımcıları Türkiye Ortadoğu’nun kalesi diyorlar. Darbenin başarısız olmasına bizden daha çok sevinmişler. Darbe olsaydı, domino etkisiyle Ortadoğu’yu da bitirirdi diyorlar. Bizi saniyesinde götürürdü diyorlar” ifadesini kullandı.
Ali Ağaoğlu, Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum

Fuara satıştan çok Türkiye’yi tanıtmaya geldiklerini anlatan Ağaoğlu, “Dışişleri Bakanlığı’nın misyonunu üstlendik. Herkese Türkiye’yi anlatıyoruz. Buradaki yatırımcı ‘Türkiye’ye yardımcı olmamız gerekiyor’ düşüncesindeler. Yatırım yapmaya hevesliler. Ama yanlış anlaşılmanın mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Burada siyasilerin de devreye girmesi gerekiyor. Biz o gerilimi hissediyoruz. Siyaseten bir gerilim var. O nedenle kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Buradaki yatırımcı da tepedekilerin ağzına bakıyor” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim